Whatsapp gaat gegevens delen met Facebook

WhatsAppWat zijn woorden waard? Toen Facebook begin 2014 WhatsApp overnam beklemtoonde het bedrijf van Mark Zuckerberg dat er niet voor de privésfeer van de gebruikers gevreesd hoefde te worden. Moeder en dochter zouden geen gegevens uitwisselen. Niet dus. WhatsApp gaat gegevens delen met Facebook.
Het lijkt er op dat de moeder ook eens wat wil verdienen aan haar dure dochter (aankoopsom een bezopen 22 miljard dollar). Door deze woordbreuk zouden WhatsAppgebruikers wat meer gerichte reclame op Facebook en suggesties voor ‘vrienden’ mogen verwachten.

WhatsApp gaat gegevens zoals telefoonnummers en gebruikte apparatuur, delen met Facebook. WhatsApp geeft zijn gebruikers wel de mogelijk de uitwisseling te dwarsbomen door de instellingen te veranderen. Logischer zou natuurlijk het omgekeerde zijn geweest.
Facebook gaat de telefoonnummers niet publiceren. Dat lijkt me nogal voor de hand liggen. Facebook verkoopt dat soort informatie liever voor dik geld. WhatsApp zou regelrechte advertenties blijven weren (zo lang het duurt).
Gebruikers krijgen 30 dagen de tijd om de nieuwe aanpak goed te keuren of te stoppen met de babbeldienst. Als ze de voorwaarden hebben geaccepteerd krijgen ze nog eens 30 dagen op het delen van informatie met Faceboek te schrappen (af te vinken). WhatsApp beweert dat de versleuteling (van begin tot eind) gehandhaafd blijft. Dat betekent dat Facebook niets kan met de inhoud van de verzonden berichten.

Bron ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.