Witte e-krakers vonden 55 fouten in eigen netwerk Apple

ApplekrakersDoor Apple ingehuurde e-krakers  vonden 55 fouten in het bedrijfsnetwerk van Apple. Dat bracht ze geen windeieren: Apple betaalde de ‘goede’ krakers 280 000 dollar (ruim 250 000 euro) en heeft de fouten gerepareerd.
Een foutje is zo gemaakt. Zelfs het machtige en veilig geachte Apple ontkomt daar niet aan, zo blijkt. Het eigen bedrijfsnetwerk zou vijf maanden lang kwetsbaar zijn geweest voor digitale inbraken.
Sam Curry is een 20-jarige e-kraker die het goed met de wereld van digitale veiligheid voor heeft. Hij was een van die witte krakers die het Apple-netwerk moest controleren op fouten. Volgens hem waren elf daarvan ernstig, aangezien die het de krakers mogelijk maakten om de controle over de kerninfrastructuur van het netwerk van Apple over te nemen. Op die manier zouden criminele krakers (en anderen, uiteraard) privé-@dressen, informatie in de ‘wolk’ en andere persoonlijke informatie hebben kunnen jatten.

Apple heeft de lekken gedicht nadat de ‘witte e-krakers’ die in de loop van drie maanden hadden gerapporteerd. De uiteindelijke beloning zou de krakers in het totaal kunnen oplopen tot een halfmiljoen dollar. Curry klaarde (?; as) de klus samen met vier collega’s.

Bron: Wired

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.