Een ander als Trump was allang geblokkeerd op Twitter

Twitterprofiel TrumpEen Amerikaan met het Twitterprofiel  @suspendthepres wilde weten wat er met zijn teksten op Twitter zou gebeuren als die een kopie waren van die van Trump. En ja hoor, het was meteen bingo! Twitter heeft Trump lang de hand boven het hoofd gehouden, kennelijk.Sinds 30 mei kopieert @suspendthepres tweets van Trump. Slechts drie dagen later werd het profiel geblokkeerd. De Amerikaan zei tegen der Spiegel dat het er haarhem niet om te doen was iets te bewijzen, maar alleen wilde kijken wat er zou gebeuren. Over zichzelf wil de manvrouw niet meer kwijt dan dat ie een Amerikaan is. Zijn persoonlijke Twitterprofiel is @BizarreLazar (met de foto van een man met baard).

Een smakeloze tweet van Trump over de protesten na de dood van George Floyd leverde bij Trump alleen een waarschuwing op vanwege geweldverheerlijking, bij @suspendthepres werd die geblokkeerd. Hij moest die verwijderen. Volgens @bizarrelazar meet Twitter met twee maten: een voor de normale gebruikers en een voor de wereldleiders.
Hij (laten we het toch maar op een hij houden) wil het experiment voortzetten met ook andere hoogwaardigheidsbekleders. “Wij als vrije gemeenschap moeten er alles aan doen om hen en hun podia rekenschap te laten afleggen.”

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.