E-krakers maken misbruik van virusuitbraak

Zoom videoappHet lijkt wel of e-krakers het er om doen. Terwijl de wereld bezig is met een virus gebruiken die hun extra tijd om de rest van de (digitale) wereld lastig te vallen. Het videocommunicatieplatform Zoom schijnt te zijn aangevallen, terwijl die het op het moment beredruk heeft, zo lees ik in de Morgen.
Zoom schijnt een van ’s werelds belangrijkste videoapps te zijn. Door de beperkingsmaatregelen die de virusuitbraak met zich meebracht steeg het gebruik van, onder meer, Zoom exponentieel. Het webbeveiligingsbedrijf Check Point kwam erachter dat kwaadwillenden de identiteit van bellers via het Zoomplatform kunnen achterhalen.

Het bleek dat in de jongste tijd vrij veel domeinnamen zijn geregistreerd waarvan het woord ‘zoom’ onderdeel uitmaakt, stelt een Check Pointvertegenwoordiger, zo’n 1700. 4% daarvan was verdacht. Het bedrijf stelt maar weer eens dat het raadzaam is niet al te onbezonnen op onbekende koppelingen te klikken of althans koppelingen in berichten van onbekenden.
De webveiligheidsdienst in België waarschuwde vorige week nog eens voor het immer bij krakers populaire hengelen, waarbij ze mensen willen verleiden op kwalijke koppelingen te klikken of kwalijke webstekken te bezoeken. Het aantal van dergelijke hengelberichten zou sinds de uitbraak van de coronacrisis sterk zijn toegenomen.

Bron: de Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.