Twitter gebruikt veiligheidsinfo voor reclamedoeleinden

Twitter heeft bekendgemaakt dat gegevens die bedoeld zijn om je profiel extra te beschermen, zoals een telefoonnummer, gebruikt kunnen zijn voor reclamedoeleinden.Twitter zou recentelijk ontdekt hebben dat e-adressen en telefoonnummers die bedoeld zijn om je twitter-profiel te beveiligen ‘per ongeluk’ (?;as) kunnen zijn gebruikt voor reclamedoeleinden. Met je telefoonnummer kun je de toegang tot je profiel extra beveiligen (naast de normale gebruikersnaam/wachtwoordsessie).
Die info is louter daarvoor bedoeld, maar sommige  adverteerders zouden zich toegang tot die informatie kunnen hebben verschaft via technologie die adverteerders de mogelijkheid geeft bepaalde doelgroepen reclame aan te bieden. Als je, bijvoorbeeld, je naam hebt toegevoegd aan een lijst die aanbiedingen wil hebben van een bepaald bedrijf, dan kan dat via datzelfde telefoonnummer die info verschaffen. Twitter erkent dat dat mogelijk was en dat dat niet deugt.
Twitter meldde niet hoeveel mensen hierdoor mogelijk in de veiligheidsproblemen waren gekomen. Het probleem zou vorige maand al zijn opgelost. In maart meldde Facebook een soortgelijk probleem.

Weinig animo

Volgens onderzoekers ondervindt die tweestapsbeveiliging bij gebruikers van sociale media weinig animo en deze mededeling zal die niet bevorderen. Er bestaan ook voor Twitter aanmeldings-apps of beveiligingssleutels. In april meldde Google dat Androidtelefoons kunnen worden gebruikt als beveiligingssleutels.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.