Ook Siri van Apple wordt afgeluisterd

Siri afgeluisterd

Sommige Siri-gesprekken worden door derde bedrijven geanalyseerd zonder medeweten van de gebruikers

Niet alleen Google en Amazon luisteren  gesprekken tussen jou en je elektronische assistent af, ook Apple doet dat met zijn assistent Siri. Het Amerikaanse bedrijf heeft toegegeven een klein deel van de Siri-gesprekken aan bedrijven te hebben doorgeven ter analyse, zonder dat de gebruikers daarvan op de hoogte waren (laat staan dat ze toestemming hadden gegeven).Nadat Alexa van Amazon over de schreef was gegaan (of beter gezegd Amazon) en Google blijkt nu ook Apple erg ‘slordig’ met de gebruikersbelangen en privacy om te gaan, zo blijkt uit een artikel in de Britse krant the Guardian. Net als bij Google kregen derden gesprekken tussen Siri en gebruikers  toegestuurd. Het verhaal is ook hier dat dat bedoeld is om die dienst te verbeteren. Ook de heilige Apple blijkt niet zo heilig.
Apple geeft toe dat dat gebeurt om de begrijpelijkheid van de gesproken teksten voor Siri te verbeteren, maar waarom daarvoor geen toestemming aan de gebruikers wordt gevraagd legt het bedrijf niet uit. Het is nog erger. Bij Google en Amazon kon de gebruiker weigeren medewerking te verlenen, bij Apple niet.
Apple probeert er zich uit te kletsen door te zeggen dat er maximale beveiliging wordt gehanteerd en dat de stukken tekst niet tot personen zijn terug te voeren. Net als Amazon en Google voert Apple aan dat slechts een klein gedeelte van de gesprekken wordt geanalyseerd. Ook zouden de gesprekken geen intieme of vertrouwelijke informatie bevatten.
Een heel slechte beurt van die club uit Cupertino. In plaats van zich deemoedig op de borst te slaan en beterschap te beloven komt Apple alleen met slappe smoesjes.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.