Ministerie VS verlengt licentie Huawei

HuaweiHet Amerikaanse ministerie van handel heeft, een dag nadat Google buitenlandse, ‘riskante’ bedrijven zoals Huawei het gebruik van zijn mobiele besturingssysteem Android heeft ontzegd, de beperkingen teruggedraaid die Huawei en soortgelijke buitenlandse bedrijven waren opgelegd bij de toegang tot Amerikaanse technologie en programmatuur. Het ministerie verleende een algemene, tijdelijke licentie tot augustus. Die is bedoeld om de getroffen bedrijven en gebruikers kans te geven een uitweg te vinden uit de geschapen problemen en voor het ministerie zelf om te bekijken welke stappen er in de toekomst genomen moeten worden.
“Deze vergunning maakt het voor gebruikers van Huaweitelefoons en -netwerken mogelijk om er mee te kunnen werken”, aldus een verklaring van het ministerie. Volgens Huawei-oprichter Zhengfei Ren hebben de maatregelen weinig invloed op de plannen van zijn bedrijf, zo meldde persbureau Reuters. “De Amerikaanse overheid onderschat onze mogelijkheden”, zei Ren. Huawei acht zich een slachtoffer van pesterijen van de Amerikaanse overheid.
Gisteren meldde Huawei door te gaan met het leveren van zijn diensten waaronder het bijhouden van de beveiligingsstatus van de telefoons en tablets. Wordt vervolgd.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.