Facebook-aanval treft minder gebruikers (zegt Facebook)

Facebook-F in brilDe aanval die Facebook dwong 90 miljoen gebruikers af te melden, schijnt zo’n 29 miljoen gebruikers daadwerkelijk getroffen te hebben. In eerdere berichten ging het om 50 miljoen ‘slachtoffers’.

Door een serie met elkaar verbonden codefouten zouden de aanvallers de namen en contactgegevens van 15 miljoen smoelenboekers gestolen hebben. Bij contactinformatie gaat het om e-@dressen en/of telefoonnummers. Voor de goede orde en het goede begrip: dat zijn ook gegevens die je vroeger aantrof in het telefoonboek.
Van 14 miljoen andere gebruikers werden meer gegevens ontvreemd. Dan hebben het (ook) over zoekhistorie, geslacht, opleiding, geboortedatum, woonplaats en de lijsten van pagina’s en mensen die ze volgden. De 29 miljoen, plus het miljoen gebruikers waarvan de beveiligingscode is gestolen maar geen gegevens, krijgen van Facebook te horen om welke informatie het gaat. Het bedrijf gaat ook contact zoeken met gebruikers die hun profiel gesloten hebben. Op naar de volgende aanval…

Bron: Washington Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.