Computers kapen via Flash om cryptomunten te delven

BitcoinsHet systeem om cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum of Monero te delven kost nogal wat computerkracht (en energie) en ‘delvers’ die het wat minder nauw nemen kapen daarvoor computers van anderen. Dat doen ze via Adobe Flash, schijnt het. Als die, valse, nieuwe versie wordt binnengehaald, wordt de gekaapte computer ingezet voor het delfwerk.
Het gebeurt allemaal niet slinks, althans de aanbieding om je Flash bij te werken. Van het kapen van je rekentuig wordt natuurlijk geen gewag gemaakt. “Een potentieel slachtoffer heeft waarschijnlijk helemaal niks in de gaten”, zegt Brad Duncan van het webbeveiligingsbedrijf Unit 42 dat de nepversie van Flash ontdekte.
Ondertussen is een ongewenst delf- of ander programma aan het werk. Dat gaat natuurlijk ten koste van de prestaties van de computer voor andere, reguliere, toepassingen. De onderzoekers van Unit 42 zouden sedert maart al 113 voorbeelden gevonden te hebben van kaapprogrammatuur die vermomd is als Flash. Eerder al had het bedrijf geschat dat zo’n 5% van de delfactiviteiten voor Monera via gekaapte computers verloopt.

Onbetrouwbaar

Flash is overigens al jaren door, onder veel meer, Google in de ban gedaan omdat in de loop der jaren nogal wat wat beveiligingsproblemen heeft gezorgd.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.