Via poort 5555 kwamen ze binnen…

Aanval op 5555-poort van Android en tv's

Ontwikkeling van het aantal besmette apparaten (afb: NetLab360)

Onderzoekers van NetLab360 hebben ontdekt dat onverlaten via jouw Androidtelefoon maar ook via je zogenaamd slimme tv de webmunt Monero willen delven. De veel bekendere bitcoin is kennelijk niet aantrekkelijk meer nu de koers daarvan in een vrije val lijkt te zijn terechtgekomen.
E-krakers zouden duizenden telefoons en ‘slimme’ tv’s hebben besmet met een worm, waardoor die konden worden ingezet op de jacht naar Monero’s. Deskundige denken dat deze botnetaanpak de komende jaren steeds vaker zal worden gebruikt door mensen die op zoek zijn naar geld. Illegaal, natuurlijk (ik zeg het er maar even bij).
Volgens het Chinese bedrijf maakten de cryptodelvers in spe daarbij gebruik van de Androidpoort 5555, die normaal gesloten hoort te zijn en wordt gebruikt voor het ‘ontluizen’ (debugging) en installeren van toepassingen. Via die poort zochten ze onbeveiligde telefoons en tv’s op (ja, heel handig als je de ganse dag verbonden bent).
Als ze die troffen dan besmetten ze de toestellen met een kwaadaardige progje, waarmee het toestel een pion het het web van besmette apparaten werd (het botnet).

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.