Apple lijkt meer veiligheidsproblemen te hebben

Pas nog bleek de Mac OS-versie High Sierra een stevig lek te hebben, maar daar is het niet bij gebleven. Ook de iPhone en de iPad schijnen met veiligheidsproblemen te kampen te hebben. Is Apple ten onder aan het gaan aan zijn eigen succes? Het succesvolle bedrijf, dat qua veiligheid altijd als zeer degelijk werd gezien, heeft nu moeite de ‘gaten’ te vullen.
Het begon vorige week met de ontdekking dat in de jongste versie van High Sierra met een simpel wachtwoord (root) elke Mac kan binnenkomen. Apple heeft razendsnel een ‘pleister’ voor die wonde gemaakt, maar er blijkt nu meer aan de hand. De pleister blijkt weer andere problemen te veroorzaken, waardoor in een bedrijf mensen niet meer bij hun documenten kunnen komen of documenten kunnen uitwisselen. Nu komt Apple met een pleister voor op een pleister. Lapwerk dus, maar ook die zou niet afdoende zijn, volgens het Amerikaanse webblad Wired. De pleister is niet voldoende, maar je moet de boel bijwerken naar 10.13.1.

iPhone en iPad

De telefoons en handcomputers hebben geen last van de gaten in High Sierra 10.13.1, maar in september werd bekend dat de nieuwste versie van het besturingssysteem waarmee die werken (iOS 11) talrijke mankementen bevatte. Apple heeft geprobeerd die te repareren, maar blijkt daar nog steeds niet in geslaagd te zijn. De laatste pleister, van afgelopen zaterdag, is niet de definitieve oplossing voor de problemen. 11.2 zou de problemen met het ‘slimme’ horloge van Apple moeten oplossen, maar nu blijken telefoons van Apple er plotseling de brui aan te geven en dat kan ook gebeuren als je de boel weer aanzet. Het lijkt er op dat er bij Apple lichte paniek is uitgebroken.

Versie 11.2 herstelt wel een groot deel van de (ontdekte) mankementen. Er blijven desondanks klachten komen, ook van mensen met de nieuwste iPhone. Het is nog niet geheel duidelijk of het over mankementjes of grotere problemen gaat. Het is wel duidelijk dat deze problemen de grootste zijn sedert het op de markt komen van de iPhone

Verontschuldiging

Apple heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het geknoei en heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen naar dat knoeiwerk. “We zaten fout met de jongste Mac OS-versie. Onze klanten verdienen beter. We gaan ons ontwikkelingsproces bekijken om dergelijke zaken in de toekomst te voorkomen”, meldt het bedrijf. En nu blijkt ook nog dat Apple de biometrische gegevens van je iPhone deelt met toepassingen, ondanks de verzekering dat die alleen op je telefoon staan en nergens anders…. Het is iets meer dan een foutje-bedankt.

Bron: Le Monde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.