Google kijkt niet meer in je Gmail (zegt Google)

Google-oogEr wordt, terecht, schande  gesproken van de grenzeloze gluurzicht van diverse door de staat betaalde diensten met de Amerikaanse NSA en de Britse GCHQ als spraakmakendste, maar er is een organisatie die nog erger is. Google gluurt zich het hemd van jouw lijf en leest zelfs al je Gmail-berichten. Nu zegt het bedrijf, dat zich ook nog eens opwerpt als witte privacyridder, dat ze in de loop van dit jaar daarmee gaan stoppen (je berichten lezen).
Google leest al je Gmail-berichten al  vanaf 2004, toen Gmail werd geïntroduceerd. Schreef je iets over hardlopen, dan kreeg je advertenties van schoenenmerken te zien. Dat wil niet zeggen dat Google daarmee nu kapt, maar de Grote Gluurder denkt andere manieren gevonden te hebben om erachter te komen wat jou intresseert. Er zijn zo’n 1,2 miljard Gmail-gebruikers.
Google heeft ook een betaalde berichtendienst die je niet met ongevraagde advers lastigvalt. Het schijnt dan vooral om bedrijven te gaan. Die gaan er echter vaak van uit dat Google ook bij hen de berichten ‘leest’. Dat stemde Google treurig. Door te stoppen met gluren in de gratis Gmail-profielen, hoopt Google een eind te maken aan dit misverstand (?) en daardoor meer bedrijven te interesseren voor zijn berichtendiensten.

Grootste

Google zou de grootste e-berichtendienst ter wereld zijn. Dat zou een aanwijzing zijn dat veel mensen het niet erg vinden dat hun berichten gelezen worden. Je zou je natuurlijk ook kunnen afvragen of het niet mogelijk is dat velen van de prins geen kwaad weten of is het echt zo droevig gesteld met het privacybesef bij webbers?

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.