Laat je je achtervolgen door Google Maps?

Volg me via Google Maps

Volg me

Privacy? Ach, wat heb je er aan? Mensen zetten hun hele hebben en houwen op het Groot Smoelenboek en wie praat er dan nog over privacy? Google Maps maakt het nog makkelijker. Binnenkort kun je je trouwe vrienden (en ander gespuis) laten zien hoe je je door de wereld beweegt. Overigens bestaan dergelijke programma’s al langer.

Het gaat  om de mobiele toepassing van Google Maps, die op de meeste telefoons is geïnstalleerd, maar de toep komt ook beschikbaar op computers. Zohooh handig, toch? Google denkt dat die nieuwe toepassing binnen Google Maps handig is voor mensen die willen laten weten waar ze zijn, zonder dat ze hoeven te bellen of te sms-en. Het schijnt dat je zelf de zeggenschap houdt wie dat kan zien en wanneer.
Zo’n toepassing schept natuurlijk geweldige mogelijkheden voor echtgenoten/-s die in de gaten willen houden waar hun wederhelft zich ophoudt. Iets soortgelijk zou kunnen spelen tussen ouders en hun kroost.

Glympse

Er is jaren al Glympse, dat ontwikkeld is door oud-werknemers van Microsoft. Google verwacht dan ook niet dat het toevoegen van deze toepassing aan Google Maps tot klachten zal leiden, ook niet omdat de gebruiker de regie houdt.

Maps-gebruikers kunnen personen uit hun adresboek toevoegen door op een knop te klikken bij de zoekbalk en dan de ‘gelukkige’ aan te vinken. Die krijgt dan een melding. Dat werkt ook in een websurfprogramma. Je kunt ook kiezen hoe lang de gelukkige je mag volgen. Als je geen tijd instelt krijg je een berichtje van Google of de desbetreffende nog steeds mee mag kijken met je doen en laten.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.