FBI-baas denkt dat Obama Trump niet heeft laten afluisteren

James Comey (FBI) voor parlementscommissie

FBI-baas James Comey voor de parlementscommissie op 20 maart 2017 (afb: der Spiegel)


Bijna elke dag hoor of lees je wel iets van of over Trump waardoor je weer denkt: die man is niet goed wijs. Zonder dat ie ook maar een flintertje bewijs levert blijft Trump beweren dat hij tijdens de presidentscampagne is afgeluisterd. FBI-baas James Comey zegt nu dat daar geen sprake van is. De federale politiedienst gaat ook onderzoek doen naar de contacten tussen Trump en Rusland.

Comey en Donald Trump schijnen ooit vrienden geweest te zijn of althans daar leek het op. Hij liet tijdens de verkiezingscampagne van Trumps Democratische rivaal Hillary Clinton onderzoek doen naar haar e-mailgedrag tijdens haar ministerschap. Dat leek op een pogingen haar kansen te fnuiken. Trump vond het prachtig.
De vraag is of hij nu nog zo blij is. Comey houdt  niet van slijmen. Hij schijnt er ook geen problemen mee te hebben de zittende president als leugenaar te kijk te zetten. Ook meldde Comey het Amerikaanse parlement dat de Britse geheime dienst niet is gevraagd om Trump af te luisteren, zoals diens woordvoerder Sean Spicer suggereerden.
De NSA-baas Michael Rogers die tijdens Comeys verklaring naast hem zat, onderschreef die uitspraak. “Dat is dus allemaal onzin”, vroeg de voorzitter van de parlementscommissie Adam Schiff (D). Rogers: “Ja.”
En zo kreeg de toch al niet bijster grote geloofwaardigheid van Trump een nieuwe klap.

Moskou

Al langer circuleren er berichten dat Rusland en Trump gemene zaak hebben gemaakt in de aanloop naar het presidentschap. De parlementscommissie wil daar nu klaarheid in hebben. Hoe het verder gaat moet afgewacht worden. Comey verschool zich bij veel vragen achter de geheimheid van het onderzoek. Ik gok er op dat er binnen een jaar een afzettingsprocedure tegen Trump in gang gezet wordt…

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.