Autodief op afstand ingesloten

wieldop BMWOf het verhaal waar is kan ik natuurlijk niet controleren, maar ik vind het te leuk om te laten lopen. In de Amerikaanse stad Seattle zou een autodief in de door hem gestolen auto zijn opgesloten en gevat toen hij een dutje deed.
De eigenaar van de BMW, die net een dag ervoor getrouwd was, had die uitgeleend aan een vriend, volgens de politie van Seattle. Die vriend was wat slordig (dronken na de bruiloft?) en had de auto onafgesloten achtergelaten met de sleutel er nog in. De dief liep langs en vond de niet afgesloten auto en dacht aan een buitenkansje. Hij maakte een ritje en kennelijk was dat zo vervelend dat hij in slaap viel.
De eigenaar merkte de vermissing op en waarschuwde de politie. Met de hulp van BMW werd de wagen gelokaliseerd. De BMW-medewerkers deden de auto van afstand op slot en lieten de dief een boodschap horen dat ie opgesloten was, verhaalt politiewoordvoerder Jonah Spangenthal-Lee. Of zoiets, in ieder geval. De sukkel werd gearresteerd. Verschillende automerken, naast BMW ook Audi en Toyota, bieden de mogelijkheid je auto op te sporen (niet alle?) en op afstand te vergrendelen. De dieven zijn gewaarschuwd. Ik vraag me trouwens af of die BMW-medewerkers de auto ook kunnen afsluiten als de reguliere bezitter er in zit. Ik denk het wel. BMW-rijders en rijders van andere verbonden auto’s zijn eveneens gewaarschuwd.

Bron: Washington Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.