Apple gaat betalen voor het ontdekken van lekken

Apple lek

Zelfs Apple blijkt niet onkwetsbaar. Een Apple iPhone 3GS en een Macbook Pro.

Het Amerikaanse bedrijf Apple zegt te willen gaan betalen voor het ontdekken van lekken in de beveiliging van de producten van het bedrijf. Apple zegt tot twee ton (in dollars) te willen gaan. Dat lijkt me een beetje karig want een naar lek kan Apple aanzienlijk meer geld kosten. 

Apple is daarmee een volger van de jongste ontwikkeling bij bedrijven om te gaan betalen voor het ontdekken van lekken (lekpremies). Google en Facebook hebben dat aanbod al lopen. Apple wil de beloningen vooraleerst beperken tot een groep van onderzoekers waarmee het bedrijf al eerder heeft gewerkt, maar het is niet onmogelijk dat die groep wordt uitgebreid.
Het doel van het uitloven van de beloning is duidelijk. Het moet voorkomen dat er van welhaast onvermijdelijke kwetsbaarheden in de programmatuur gebruik gemaakt kan worden. Ook zal op die manier e-krakers die hun ontdekking willen doorverkopen de voet dwars gezet worden, hoopt de onderneming.
Een veel betere optie is natuurlijk de programmatuur ‘open’ te maken, maar daar is Apple nooit een voorstander van geweest. Dat vertrouwt op zijn eigen universum, dat het bedrijf tot nu toe geen windeieren heeft gelegd.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.