FBI weet niet hoe iPhone is gekraakt

FBI-baas James Comey

FBI-baas James Comey: een luie rechercheur… (foto: Getty)

In de strijd van de FBI tegen Apple is het onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse overheid gaat vertellen hoe de federale recherche er in is geslaagd om de iPhone van een van de twee San Bernardino-schutters te kraken, zo heeft de Amerikaanse krant Wall Street Journal vernomen van betrouwbare bronnen. Verwacht wordt dat de FBI het Witte Huis dat zal aanbevelen. De rercherchedienst zou zelf nauwelijks weet hebben van de technische aspecten van de kraak. 

De toepassing die een derde partij had geschreven om bij de iPhone binnen te komen is nog steeds in bezit van die partij, ook al zou de FBI, naar verluidt, $ 1 miljoen hebben betaald voor de kraak. FBI-chef James Comey hield zich op een congres over webveiligheid aan de universiteit van Georgetown een beetje voor de domme (“We hebben het bijna uitgezocht hoe het zit”), maar waarschijnlijk is dat voor hem niet erg lastig te doen.
Apple zelf denkt dat het lek geen lang leven is beschoren. Comey is bang dat openheid over de veiligheidslekken het zijn dienst in de toekomst moeilijker maakt in te breken in telefoons. “In de 240 jaar dat ons land bestaat is privacy nooit absoluut geweest. We bewegen ons nu op plaatsen waar we niet eerder geweest zijn. Mijn enige verzoek is over de kosten daarvan te praten. We moeten niet toe naar een situatie dat grote deel van het leven in de VS onaanraakbaar voor de justitie zijn, zonder een goed en volwassen gesprek”, laat ABC News de FBI-baas zeggen. Hij zegt blij te zijn dat de strijd tussen zijn dienst en Apple over de San Bernardino-zaak verleden tijd is. “Die ging echt over het toegang krijgen tot de telefoon”, zei hij vandaag. Overigens zou op die gekraakte telefoon niets bijzonders zijn gevonden.

Bron: ABC News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.