iPhone-kraker zou Israelisch bedrijf zijn

Gevecht tussen FBI en Apple over versleutelingDe oorlog tussen de FBI en Apple over het ontsleutelen van de iPhone 5C van San Bernardino-schutter Saïd Farook is een volgende fase ingegaan. De FBI denkt een bedrijf of kraker gevonden te hebben die het klusje kan klaren en de rechtszaak die de Amerikaanse overheid tegen Apple heeft aangespannen is voorlopig opgeschort.  Dat bedrijf zou Cellebrite zijn, een Israëlische onderneming in het overbrengen van gegevens en het ‘leeghalen’ van telefoons, zo meldt de Israëlische krant Yedioth Ahronoth. Als die poging succesvol is dan heeft de FBI Apple niet langer meer nodig.

Volgens de advocaten van Apple is het nog te vroeg om te juichen. Als de poging niet slaagt zal de Amerikaanse regering alsnog naar de rechter gaan. De FBI stelt dat de stap naar de rechter eenmalig is. Apple is al bezig de beveiliging in den brede te vergroten. De FBI schijnt nu aan het bedrijf Cupertino gevraagd te hebben de automatische gegevensvernietiger buiten werking te stellen. Na tien keer een verkeerde code te hebben geprobeerd, worden de gegevens op de telefoon vernietigd.
Cellebrite zou, zoals het bedrijf zelf aangeeft, een goede geschiedenis hebben bij het decoderen, het ophalen van gegevens en de analyse “van duizenden mobieltjes”, voor politie en bedrijven. Een van de producten van het bedrijf, UFED Touch, zou het ‘slot’ van de Android-telefoons kunnen omzeilen en de beveiliging van iPhones kunnen doorbreken. Het Israëlische bedrijf wilde geen commentaar geven. In het verleden heeft Cellebrite met de FBI samengewerkt. Ook de FBI wilde geen commentaar geven.

Bron: cNet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.