FBI waarschuwt voor elektronisch kapen auto’s

Auto gekaapt?

Is deze auto gekaapt of…?


Ook de roemruchte federale recherche van Amerika, de FBI, is er onderhand van overtuigd dat het elektronisch kapen van auto’s een risico is. De organisatie geeft tips om de ‘verbonden’ auto’s te behoeden voor de moderne e-misdaad, die mogelijk is geworden door allerlei zogenaamd ‘slimme’ techniek.

De meeste tips  komen van de onderzoekers die de gaten in het systeem ontdekten. Nadat e-krakers Charlie Miller en Chris Valasek in juli de Jeep Cherokee hadden gekaapt, riep Chrysler 1.4 miljoen voertuigen terug en deden usb-sticks op de post met bijgewerkte sturprogramma’s. Alles wordt link en verdacht, met die ‘verbonden’ auto’s. Je moet nu ook oppassen voor vreemden in je auto. Net zo min als dat je je mobiel of klapdoos ‘open’ laat staan als je die ergens achter laat, moet je dat met je auto doen. Hoe zit het met de garagist, de agent, de kruier? Het wordt er allemaal niet makkelijker op.

Niets wat de FBI vertelt is nieuw, zegt Valasek, maar het is wel nuttig, omdat het nu ‘officieel’ is. “Het is erg laat, maar het advies is goed…Neem de FBI serieus.” Volgens hem is de opmerkelijkste mededeling van de FBI dat iedereen die denkt dat er elektronsich is ingebroken in zijn/haar auto de FBI moet verwittigen, samen met de fabrikant en de verkeersautoriteiten. Hij en Miller zijn sinds hun bekendmaking gebombardeerd met berichten, geloofwaardig en minder geloofwaaardig, van mensen die denken slachtoffer te zijn geworden. “De FBI mag dat overnemen. Met genoegen.”

Bron: Wired 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.