Apple haalt ‘privacygevoelige’ apps uit de winkel

ApplefoonApple haalt toepassingen uit de winkel die zichzelf nestelen in het hart (de root) van het mobiele besturingssysteem, waardoor ze een aangrijpingspunt zouden kunnen zijn voor e-krakers.

Vorige maand slaagden 20 besmette toepassingen er in de winkel van Apple binnen te komen (als verkoopwaar), dus is het Amerikaanse bedrijf wat proactiever geworden. Gister verwijderde Apple verschillende toepassingen die een gevaar zouden kunnen opleveren voor de privacy van de gebruikers. Het gaat vooral om toeps die reclame blokkeren, maar die kennelijk ook mogelijkheden bieden voor krakers om privé-informatie van de gebruiker te achterhalen. Apple zegt met de ontwikkelaars samen te werken om de toepassingen weer zo snel mogelijk in de winkel te kunnen leggen, maar nu zonder risico voor de privésfeer van de gebruiker. De makers worden ook niet verdacht van boos opzet.
Drie weken geleden er besmette uit China afkomstige toepassingen in de Apple-winkel te hebben gelegen. Dat heeft het techbedrijf, dat scherp vaart op het vlak van de privacy, danig in verlegenheid gebracht. Apple wilde niet vertellen om hoeveel toepassingen het gaat, maar Been Choice onthulde op Twitter dat ze er bij zat en werkt aan verbetering.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.