Absoluut anoniem op Tor met MATor (?)

Torsurfer

De anonieme Torsurfer

Als je anoniem op internet wil blijven, kun je gebruik maken van het Tor-netwerk, maar volgens Esfandiar Mohammadi van de universiteit van Saarland in Saarbrücken is dat netwerk niet perfect. „Aanvallen op netwerkniveau zijn een bedreiging voor de anonimiteit, bovendien is die niet absoluut omdat de voor het netwerk gebruikte servers, dat is vrijwilligerswerk, niet altijd in bedrijf zijn.” Mohamaddi heeft samen met Sebastian Meiser het programma MATor ontwikkeld waarmee gegarandeerd anoniem op het wereldwijde web zou zijn te surfen. Volgens de onderzoekers een novum.
Meiser: “Een aanvaller kan de identiteit van een gebruiker met enige zekerheid bepalen. Precies dat geeft ons systeem aan.” Het programma is gebaseerd op een wiskundig model, dat diverse
typen aanvallen herkent. “Om de waarschijnlijk van een deanonimisering te bepalen rekent het programma met gegevens die in het netwerk elk uur vrijgegeven worden. Daarnaast houdt MATor rekening met de eigenschappen van de internetverbinding van de gebruiker en ook met de configuratie van de Tor-software”, zegt Meiser. Ze willen MATor als insteker (plug-in) in de Tor-websurfer inzetten, die op de achtergrond werkt en de gebruiker waarschuwt als er kapers op de kust zijn.

Bron: Alpha Galileo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.