Google op privacytoer door Europa

Eric Smidt (Google)

Eric Smidt (Google)

Google, in zo’n vijftien jaar een van de grootste bedrijven ter wereld geworden, gaat op toer door Europa om te proberen in het reine te komen met het recht op vergetelheid van de Europeanen. Ook Googleprominent Eric Schmidt waagt de oversteek. Het lijkt er op dat de toer in september zal gaan beginnen, zo meldt de New York Times.
Directe aanleiding is de uitspraak van het Europese gerechtshof dat Europeanen op internet het recht hebben om vergeten te worden en Google de opdracht heeft gekregen daar maar aan te voldoen.  Google opent een webstek voor zijn privacyadviesgroep, waar derden ook suggesties op kunnen zetten. In die groep zitten Schmidt zelf en de eigen advocaat David Drummond. Andere leden zijn Wikipedia-oprichter Jimmy Wales en de voormalige Spaanse privacywaakhond José Luis Piñar. Google zal binnenkort nieuwe leden voor de groep voorstellen. Volgens de NYT zouden dat, onder meer, de voormalige Duitse justitieminister Sabine Leutheusser-Schnarrenberger en Sylvia Kauffmann van de Franse krant Le Monde zijn.
Tot nu toe heeft Google al 80 000 verzoeken gekregen om verwijzingen te verwijzingen te verwijderen die via de zoekmachine kunnen worden gevonden.

Bron: New York Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.