eBay slachtoffer van e-krakers

eBay wachtwoord veranderenDe Amerikaanse marktplaatsstek Ebay  blijkt gekraakt te zijn, waardoor persoonlijke gegevens van gebruikers ‘op straat’ zijn komen te liggen. Volgens eBay zou er geen financiële informatie zijn gestolen, maar persoonsgegevens zijn al goede ‘koopwaar’. “Je kunt natuurlijk je  toegangscodes veranderen”, zegt veiligheidskundige Rik Ferguson van Trend Micro, “maar je geboortejaar, postadres, naam en telefoonnummer veranderen niet. Alle bedrijven die over dat soort gegevens beschikken, zouden die moeten versleutelen. Er is geen excuus om dat niet te doen.”
Het voorval met eBay laat zien dat niet alle bedrijven zo zorgvuldig met onze gegevens om gaan. De Britse krant the Guardian geeft wat tips om je persoonsgegevens niet zonder meer te grabbel te gooien. De meeste tips komen neer om niet het achterste van je tong te laten zien, door, bijvoorbeeld, een vals telefoonnummer of een onvolledig adres op te geven. Er zijn programma’s om je wachtwoorden te beheren, maar dat kun je zelf natuurlijk ook. Die moet je dan niet open en bloot op je computer zetten.
Het beste is natuurlijk helemaal geen zaken meer te doen op het wereldwijde web, maar dat zal voor de meeste mensen, inclusief mijn persoon, wel wat al te veel van het goede gevraagd zijn. Je zou op zijn minst wat minder gul met je gegevens in het rond kunnen slingeren.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.