Alternatieven voor sms (en WhatsApp)

sms-alternatievenMet de ‘verhuizing’ van WhatsApp naar Facebook zijn er nogal wat mensen op zoek gegaan naar alternatieve mogelijkheden. Het aloude sms is voor velen een gepasseerd station (te duur en te veel beperkingen). De New York Times heeft een aantal alternatieven op een rijtje gezet: Kik, Viber, Skype (niet de telefoon) en Klutch dat er alleen voor Apple-telefoons is (iOS).
Sms-en is er alleen nog maar voor de oudjes. Al die berichtentoepassingen zien er gelikter uit, bieden meer mogelijkheden en, niet het minst, zijn stukken goedkoper. WhatsApp is tot nu toe het belangrijkste alternatief, maar de overname (fusie) door gegevensverkoper Facebook maakt wantrouwig.
Kik lijkt op WhatsApp. Kik is gratis en komt in alle soorten en maten: iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry. Ook Viber is gratis en beschikbaar voor iOS, Android, BlackBerry en Windows Phone.
Skype is natuurlijk bekend van zijn webtelefoon, maar heeft al heel lang een berichten-app. Ook Skype is gratis en komt in diverse smaken: Windows Phone, iPhone, Android en BlackBerry. Facebook heeft ook een (gratis) sms-alternatief, maar het is natuurlijk wel Facebook. Klutch is nieuw en alleen nog maar voor de iOS-slimtels en ook gratis. Ik ga me dan onmiddellijk weer afvragen waarmee ze dan hun geld verdienen, maar dat heeft toch vooral te maken met mijn (bewezen) geringe kennis van zaken.

Bron: New York Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.