Iedereen bespioneert iedereen

De NSA slaat waarschijnlijk alles, maar is bij lange na niet de enige die actief spioneert op het wereldwijde web en in het telefoonverkeer. Chinese e-krakers gluurden in 2012 bij the New York Times in de computers, maar waren ook benieuwd naar de deelnemers aan de G20-bijeenkomst in Sint Petersburg het afgelopen jaar. Het Syrische elektronische leger lijkt steeds beter te worden en de Noord-Koreanen lijken achter de webaanval op Zuid-Koreaanse banken te hebben gezeten, waar ze gegevens wisten.

Deze conclusies uit het jaarverslag van het stevig aan de weg timmerende, Californische webbeveiligingsbedrijf CrowdStrike stroken met bevindingen uit ander onderzoek zoals dat van de The New York Times, Google en een aantal andere beveiligingsbedrijven.
‎CrowdStrike stipt de ontwikkeling aan dat, met het beter worden van beveiligignsprogramma’s, krakers steeds dieper de ijzerwaar van de computer induiken, omdat daar zaken moeilijker te controleren zijn. Militaire conflicten en, al of niet verklaarde, oorlogen leiden tot acties op het wereldwijde web. Grote gebeurtenissen zoals de komende winterspelen in Sotsji en de aanstaande verkiezingen in Egypte, Turkije, Irak en Tunesië zullen ook voor de nodige activiteit van krakers leiden, denkt CrowdStrike. Niet vergeten moet worden dat bedrijven als CrowdStrike floreren bij een angst. Volgens de New York Times is webbeveiliging goed voor een jaaromzet van 67 miljard dollar (zo’n € 50 miljard).

Bron: New York Times (Bits)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.