Niks te verbergen

We worden steeds beter in de gaten gehouden

Niks te verbergen

Belgacom gaat netwerk beter beveiligen

Het Belgische telecombedrijf  Belgacom heeft gister aangekondigd dat het zijn it- en telefoonnetwerken beter gaat beveiligen. Het Belgische bedrijf was eerder doelwit van de Britse veiligheidsdienst GCHQ. Volgens technologiebaas Geert Standaert is cyberveiligheid altijd de belangrijkste prioriteit van Belgacom geweest. Er komt een aparte eenheid, die zich uitsluitend zal bezighouden met het opsporen en oplossen van webincidenten. Volgens bestuursvoorzitter  Stefaan De Clerck is 100% veiligheid onhaalbaar. “Vooral niet in gevallen van internationale staatsspionage, zoals die de voorbije maanden aan het licht kwamen. Maar met dit plan willen wij als telecomoperator in elk geval ons deel van de verantwoordelijkheid opnemen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.