Ontwikkelstek Apple gekraakt

Ibrahim Baliç Het ontwikkelingscentrum van Apple, Dev Center, is mogelijk gekraakt, zo valt te lezen op The Next Web. Apple heeft de stek, die gebruikt wordt om toepassingen te maken voor Mac OS X (computers) en iOS (mobiel) gesloten om de beveiliging te verbeteren, zo heeft Apple laten weten. Het is onduidelijk of er (persoons)gegevens of andere zaken zijn gestolen, maar tenminste een ethische (?) kraker heeft aangetoond dat dat probleemloos mogelijk was.
Het webblad Futura-Sciences vraagt zich af of het gevonden lek symptomatisch is voor Apple.  Onlangs werden er kwaadaardige programma’s voor de Mac aangetroffen met met officieel goedkeuringsstempel (Developer ID). Zijn onverlaten bezig Dev Center te gebruiken voor hun louche zaakjes?, vraagt Futura-Sciences zich af.
De verzekering van Apple dat er geen persoonlijke gegevens zijn ontvreemd wordt ontkend door Ibrahim Balic, een Turk werkzaam in Groot-Brittannië. Hij ontdekte 13 veiligheidslekken in Dev Center, waarover hij Apple infomeerde. Een van die lekken ging om de toegang tot gebruikergegevens. Ten bewijze daarvan had hij gegevens van 73 verzameld en naar Apple opgestuurd, allen Apple-medewerkers, stelt hij. De stek sloot abrupt vier uur nadat hij de lekken aan Apple had geopenbaard. Balic lucht zijn gal over het zijns inziens kwalijke gedrag van Apple op de stek TechCrunch. Hij zou gegevens van 100 000 gebruikers hebben kunnen verzamelen. Balic wil niet te boek staan als crimineel kraker en zegt de gegevens alleen maar te bewaren om te laten zien hoe de lekken kunnen worden misbruikt, maar, onder meer, de Australische nieuwsstek couriermail meldt dat Balic de kraker is. Noch Apple, noch Balic wilde op vragen van Futura-Sciences in gaan.

Bron: Futura-Sciences (foto couriermail.com.au)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.