Digitale bankroof levert $ 35 mln op

Cybercriminelen maken 35 miljoen euro buit
Twee van de criminelen poseren met een stapel geld die ze hebben buitgemaakt. De foto werd gevonden op de telefoon van een van de mannen. Foto: AP

In New York zijn acht mannen aangeklaagd voor een cyberkraak die zo’n 35 miljoen euro opleverde (ongeveer $ 45 miljoen). De webboeven pasten de gegevens van bankkaarten aan en haalden in een gecoördineerde aanval honderden betaalautomaten leeg, zo valt te lezen in De Standaard.
De Amerikaanse cyberkraak was een onderdeel van een grotere wereldwijde aanval, gericht op banken in Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. De overvallers kraakten bankkaarten met saldo, trokken de limieten op en haalden tussen oktober 2012 en april 2013 honderden betaalautomaten leeg. Dat leverde hen naar schatting zo’n 35 miljoen euro op.
Volgens de Amerikaanse aanklager in Boston Loretta Lynch is deze aanval de grootste in zijn soort. Er zijn zeven arrestaties verricht. Een achtste lid van de Amerikaanse tak van de bende is volgens de politie vorige maand vermoord in de Dominicaanse republiek.

Bron: De Standaard (foto: AP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.