Het koekiesmonster

De cookie-wet is gemaakt om mensen er bewust van te maken dat er nogal wat gerotzooid wordt met je computergegevens. Je ip-adres, je webprogramma, soort computer, besturingssysteem en nog zo wat worden van je rekentuigje gerausd. Nu hebben heel braaf allerlei stekbeheerders de mededeling geplaatst dat ze gebruik maken van koekies en dat die zo handig zijn voor een goed gebruik van de stek. Dat is gewoon flauwekul, maar dat is nog tot daar aan toe. Sommige stekken, zoals die van de publieke omroep, zijn alleen bereikbaar als je ook toestemming geeft die progjes te op je computer te plaatsen. Dat kan toch niet de bedoeling van die wet zijn.
Ik weet het, het CBP is al overwerkt, maar ik ga toch maar eens wat rondneuzen en kijken. Vooral naar stekken die de toegang blokkeren als je geen koekies lust.
Wordt (ook) vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.