Amsterdamse huisartsen tegen nieuwe ‘EPD’

De huisartsenkring Amsterdam/Almere van de Landelijke Huisartsenvereniging is tegenstander van het nieuwe elektronische patiëntendossier dat het door de Kamer afgeschoten EPD moet vervangen, zo bericht NRC Handelsblad. Volgens de huisartsenkring, met bijna 1000 leden de grootste kieskring van de LHV, is de veiligheid van het nieuwe ‘EPD’ allerminst gewaarborgd. Tijdens de een vergadering van de LHV op 5 februari a.s. wordt de nieuwe opzet in stemming gebracht. Huisartsen kwamen eerder in actie tegen het nieuwe systeem, omdat ze bang waren gedwongen te worden aan dat in hun ogen onveilige systeem mee te werken. Het bestuur van het LHV is voorstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.