Microsoft kan e-krakers niet afschudden

MicrosoftlogoMicrosoft lijkt niet in staat te zijn de vermoedelijk uit Rusland afkomstige e-krakers, door sommigen Cozy Bear genoemd door anderen Midnight Blizzard of Nobelium, permanent de voet dwars te zetten. De groep, die zijn oorsprong zou hebben in de Russische buitenlandse veiligheidsdienst SVR, zou in november al ingebroken hebben in e-postbussen van leidinggevenden bij Microsoft. Volgens Microsoft zou er vooralsnog geen bewijs zijn dat klanten ook zijn getroffen.
Sindsdien zijn de digitale inbrekers driftige aan het proberen andere netwerken van Microsoft binnen te dringen met gestolen toegangscodes. Zo zouden de krakers inmiddels ook broncodes hebben gestolen, maar daar wilde het bedrijf verder niet over uitweiden. Wel zou informatie gestolen zijn zoals wachtwoorden en identificatiesleutels, geeft Microsoft toe.
In Amerika en ongetwijfeld ook elders is er enige onrust ontstaan over de afhankelijkheid van overheid en bedrijfsleven van de monocultuur van Microsoft onder veel meer wat betreft het opslaan van gegevens in wolkinfrastructuren. Volgens beveiligingsdeskundigen zouden de krakers aanvoerketenaanvallen tegen klanten van Microsoft kunnen uitvoeren, waarbij de hele productie van bedrijven zou kunnen worden lamgelegd. Altijd verbonden, ik(=as) zegt het maar weer eens, altijd link.
Amit Yoran van Tenable is zon beveiliger die zich onder meer druk maakt over de geheimzinnigheid waarmee Microsoft omgaat met kwetsbaarheden en kraken.

Bronnen: ABC News, Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.