Pro-Russische e-krakers nemen wraak op ‘gul’ België

Een van de sanctiemaatregelen na de Russische inval in Oekraïne van de EU is het blokkeren van de gelden van Russen en Russische bedrijven die op de ‘zwarte lijst’ staan. Onlangs heeft België gelden die voortkomen uit die geblokkeerde rekeningen en bezittingen deels deels bestemd voor Oekraïne. Het zou om zo’n 1,7 miljard euro gaan. Nu lijken pro-Russische e-krakers wraak genomen te hebben op de ‘gulle’ gever door de webstekken van de Senaat en de Kamer plat te leggen.

Het zou gaan om een groep die wordt aangeduid met NoName. Die liet via sociale media weten het oneens te zijn met de vorming van het Oekraïnefonds door België. Het geld voor het fonds komt uit de extra vennootschapsbelasting die België ontvangt van EuroClear, de beheerder van de geblokkeerde rekeningen en activa. NoName was vlak na de aankondiging van het fonds ook al actief geweest. De groep zou vaker webaanvallen uitvoeren op Oekraïne en landen die Oekraïne steunen. In maart jl. zouden ze de webstek van het Franse parlement hebben bestookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.