Virusbestrijder John McAfee dood aangetroffen in Spaanse cel

John McAfee

John McAfee (afb: WIkiMedia Commons)

John McAfee (1945), de naamgever van de antivirusmaker McAfee, kun je een kleurrijk figuur noemen of een boef of gek. Hij verdween in 2012 uit zijn woning in het Midden-Amerikaanse Belize nadat zijn buurman was doodgeschoten. Hij had ook problemen met de Amerikaanse belastingdienst.

McAFee haalde in 1967 een, bewcheiden graad in de wiskunde, werkte als programmatuurontwikkelaar onder meer bij de NASA. Hij richtte in 1987 na kennismaking met het Brain-virus het bedrijf met zijn naam op dat zich richtte op de bestrijding digitale dreigingen als virussen e.d. Het eerste virusprogramma noemde hij Virusscan. Hij zou ook een van de eersten zijn geweest die programmatuur via het wereldwijde web verhandelde.
McAfee verloor veel geld tijdens de bankencrisis eind jaren nul en verkaste in 2012 naar Belize waar hij het leven leidde van een zware jonge, compleet met zwaarbewapende lijfwachten, drugs, jonge meiden en andere rock & roll. In 2010 werd McAfee Associates voor bijna 8 miljard dollar aan Intel verkocht. Geld was zijn probleem niet.

McAfee bleef ondanks zijn losbandige leefwijze en vurig strijder tegen digitaal ongerief. Google zag hij als een bedreiging van de digitale veiligheid van mensen. Op 23 juni 2021 werd McAfee dood aangetroffen in zijn cel in de gevangenis van Sant Esteve Sesrovires. Volgens zijn advocaat was de doodsoorzaak zelfmoord door ophanging.

Bron: the Guardian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.