Rusland wil protestoproepen na arrestatie op sociale media stoppen

Direct nadat Alexei Navalny uit Duitsland terugkeerde na daar te zijn hersteld van een moordaanslag in zijn eigen Rusland, werd de flamboyante politicus gearresteerd met een lulsmoes (iets anders kan ik het niet noemen). Talrijke aanhangers van de opposant willen tegen deze schande protesteren. Russische autoriteiten proberen communicatiekanalen voor de aanhangers af te sluiten. Het Kremlin lijkt wel bang voor de man te zijn.
Via, onder meer, TikTok worden oproepen geplaatst om zaterdag mee te doen aan een niet toegestane demonstratie. Nu wil de Russische telecomautoriteit Roskomnadzor sociale media dwingen dergelijke berichten tegen te houden.

Alexei Navalny

Alexei Navalny bekritiseert de Russische autoriteiten

Terwijl tijdens zijn verblijf in Duitsland zonneklaar is geworden dat de gifaanslag is uitgevoerd door Russische geheime agenten doen de autoriteiten niets om die aanslag te onderzoeken, maar komen met een verhaal dat Navalny zich niet, zoals hem verplicht was, zich te melden bij de Russische autoriteiten. Je moet maar het gore lef hebben of is het doodsangst?
Zaterdag zullen aanhangers naar Moskou togen om te protesteren tegen het schandelijke gedrag van de Russische overheid. Roskomnadsor heeft het ook voorzien op VKontakte, een soort Smoelenboek. Roskomnadsor gaat zelfs zover jongeren die van plan zijn zaterdag naar Moskou te komen te waarschuwen voor de risico’s die dat voor hun gezondheid en zelfs voor hun leven met zich mee zou kunnen brengen. In Rusland is het bij wet verboden minderjarigen aan te sporen om mee te doen met betogingen, een eigenaardige wet waartegen Navalny al in 2018 heeft geprotesteerd.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.