E-krakers hebben gerommeld met vaccingegevens

E-krakers, die hebben ingebroken in computers van de Europese medicijnenautoriteit, zouden hebben gerommeld met de vertrouwelijke gegevens van coronavaccins in de computers van de EMA. Dat zou zijn gebeurd om twijfel te zaaien over die vaccins. Het zou om het BioNTech-vaccin gaan. De EMA heeft toegegeven dat gestolen vertrouwelijke berichten elders op het web circuleren.
De digitale inbraak begin december vond plaats vlak voor de de grootscheepse inentingsoperatie in Europa. EMA zou de inbraak samen met de politie onderzoeken. Er zouden geen persoonlijke gegevens zijn gestolen, zei de organisatie in eerste instantie, maar Pfizer (producent van het BioNTech-vaccin) stelt dat aanvraagformulieren voor de toelating van het vaccin zouden zijn gestolen. Nu blijken die gestolen documenten op internet circuleren.
Naast formulieren zijn er ook interne meelberichten ontvreemd die te maken hebben met het beoordelingsproces van  de EMA. Een deel van die gestolen berichten en documenten zou zijn veranderd, met, volgens de organisatie, het doel het wantrouwen tegen de vaccins te vergroten.
Het is onduidelijk wie er achter de aanval zit, maar de gestolen bestanden zijn te vinden op de webstek van een Russisch forum op het ‘duistere’ web. Het tentoongestelde roofgoed zou een omvang hebben van 30 MB, vergezeld van de aanprijzing: Ongelooflijke fraude van duivels Pfffizer. Slechte vaccins. Die Russen, toch.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.