Chinese routers zouden ‘achterdeurtje’ hebben

Wavlink-apparatuur

Wavlink-apparatuur (afb: amazon.nl)

Chinese routers verkocht onder de merknamen Jetstream, Ematic en Wavlink zouden volgens CyberNews een ‘achterdeurtje’ hebben waardoor onbevoegde derden je netwerk binnen kunnen komen en van afstand je apparaten over kunnen nemen.
Drie medewerkers van CyberNews zouden dat achterdeurtje hebben ontdekt in Jetstream-routers. Daarmee krijgen de aanvallers ook de mogelijkheid toegang te verschaffen tot alle andere apparatuur die met de router verbonden zijn. Overigens moet dan wel de eigenlijke gebruiker verbonden zijn met de router. De aanvaller krijgt dan toegang tot een verborgen grafische interface, die verschilt van die van de gebruiker.

Jetstream

De Jetstream-apparaten worden ook verkocht onder de merknaam Ematic. De onderzoekers hebben dezelfde illegale toegang ook ontdekt in routers en in Wi-Fi-versterkers van het merk Wavlink. De twee bedrijven bieden bijna identieke apparaten aan en zouden dochterondernemingen zijn van de firma Winstars Technology.

Onderzoekers probeerden in februari contact op te nemen met de fabrikant, maar kregen geen reactie. Ze adviseren daarom iedereen die een router van een van deze merken heeft  om die onmiddellijk los te koppelen, al hun apparaten te scannen op de aanwezigheid van een virus en al hun wachtwoorden te wijzigen.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.