Duitse e-kraker ‘Orbit’ belaagde vele politici

Schermafdruk Orbit

Schermafdruk van het Twitterprofiel van Orbit (afb: Faz)

‘Orbit’ zou van zo’n 1500 politici en bekendheden digitaal gegevens hebben gestolen en openbaar gemaakt. Hij zou voor de rechtbank bekend hebben schuldig te zijn. Het proces tegen ‘Orbit’ wordt achter gesloten deuren gevoerd.
De 22-jarige ‘Orbit’ (een schuilnaam, volgens Duitse kranten heet hij Johannes H.) wordt er van beschuldigd van talrijke politici en beroemdheden gegevens te hebben gestolen en vervolgens aan de openbaarheid te hebben prijsgegeven. Hij staat terecht voor een jeugdrechtbank in Alsfeld. Het proces wordt achter gesloten deuren gehouden omdat hij tijdens het plegen van de digitale diefstallen nog niet meerderjarig zou zijn geweest. Volgens de officier van justitie is de zaak bijzonder vanwege het grote aantal slachtoffers.
Het geval schijnt begin 2019 in Duitsland grote opzien te hebben gebaard. Destijds was de jongen nog scholier en woonde bij zijn ouders. Hij zou tot de daad gekomen zijn vanwege ergernis over uitingen van zijn slachtoffers.

De gegevens die hij stal en bekend maakte waren, onder meer, adressen, telefoon- en creditkaartnummers. Het valt te verwachten dat Orbit school maakt (en waarschijnlijk al gemaakt heeft). Opmerkelijk is dat hij het zo ver geschopt heeft zonder al te veel bijzondere digitale vaardigheden te hebben. Dat geeft ook te denken…

Bron: der Spiegel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.