Kritiek op China bij YouTube automatisch verwijderd (?)

Logo's Youtube WhatsApp Skype op telefoonKritiek op het Chinese regime bij YouTube-filmpjes wordt meteen verwijderd. Heult YouTube nu ook al met het dictatoriale geleide Aziatische land? Dat waarschijnlijk nog niet, want YouTube zegt de zaak te onderzoeken. De automatisering zou YouTube parten hebben gespeeld.
Volgens YouTube gaat het (dus) om een fout. Vanwege het coronavirus zijn er minder mensen betrokken bij het beoordelen van de bijdragen en is dat systeem afhankelijker geworden van automatisering, is het verhaal.
Kritiek op het beleid kwam onder meer van ondernemer entrepreneur Palmer Luckey. Twitteraars bevestigden zijn vermoeden en wezen naar de Chinese communistische partij. Verschillende twitteraars spraken van censuur en wezen op de te grote macht van techbedrijven (YouTube is onderdeel van Google). YouTube meldde dat gebruikers maar moeten aangeven waar het bedrijf de fout in is gegaan door ‘automatisering’. Bij de automatische bedoordeling gebruikt YouTube zelflerende systemen. Die zijn kennelijk nog niet helemaal bij.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.