Microsoftingenieurs lopen (weer ) te klunzen

Het scherm van Windows 10Voor de tweede keer in een maand schijnt er iets mis te zijn met het Microsoftbesturingssysteem Windows 10. Het gaat om een reeks reparaties die het idiote effect heeft dat er gegevens en instellingen van je gebruikersprofiel verdwijnen. Een groot probleem schijnt het niet te zijn want de gegevens en instellingen zijn terug te vinden, maar het geeft toch wel te denken over de vaardigheden van de Microsofttechneuten die zich met het onderhoud van het besturingssysteem bezighouden. Misschien tijd voor een grote schoonmaak?
Het gaat om een serie reparaties met het nummer KB4532693 van 11 februari jl. De bedoeling daarvan is de veiligheid van je webprogramma’s te verbeteren, van Office, toetsenbord, muis en pen. Eigenlijk een heel banale operatie maar met foute effecten. Na het opnieuw opstarten kunnen Windowers ineens niet meer bij hun WIndowsprofiel. Alle gegevens die daar betrekking op hebben zijn verdwenen.
Gelukkig zijn ze niet definitief weg. Volgens Bleeping Computer verandert Windows bij het bijwerken de extensie van het bestand waar die gegevens in zijn opgeslagen. Dat maakt het mogelijk Windowsbestanden te veranderen zonder dat profielbestand aan te tasten. Kennelijk zijn de Windowstechneuten vergeten dat bestand weer zijn oorspronkelijke extensie te geven.

Je kunt dat defect restaureren in het register, maar het simpelste is de update ongedaan te maken. Windows heeft beloofd die slordigheid weer recht te zetten, maar op mij komt dit als een ontzettende klunzigheid over.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.