Amazon-baas gekraakt na bericht Saoedische kroonprins

Mohammed bin Salman

De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman zou verantwoordelijk zijn voor de moord op de dissident Jamal Khashoggi (afb: WikiMedia Commons)

Jeff Bezos, baas van webgigant Amazon, stelt dat in 2018 zijn telefoon is gekraakt nadat hij een Whatsapp-bericht had ontvangen van de kroonprins van Saoedi-Arabië Mohammed bin Salman. Nader onderzoek zou hebben uitgewezen dat kraak zou zijn ingeleid door een besmette video. Er zou veel informatie zijn gestolen. Onduidelijk is welke.
De Amerikaanse krant Washington Post, eigendom van Bezos, meldde dat uit onderzoek van de VN (?) zou zijn gebleken dat het om een Whatsapp-profiel zou zijn gegaan dat toebehoort aan Bin Salman.
Gavin de Becker, een deskundige die Bezos inhuurde nadat gegevens van hem openbaar werden, stelde vorig jaar maart dat er was ingebroken in de telefoon van Bezos door Saoedi-Arabië.

Die digitale inbraak zou in verband hebben gestaan met de gruwelijke moord op de Saoedische dissident Jamal Khashoggi in 2018 die in de VS woonde en werkte als correspondent van de Washington Post.

Bron: CNet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.