Inlogcodes te koop

WeLeakInfor verkocht gestolen persoonsgegevensEen 22-jarige Nederlander en een Ierse leeftijdsgenoot zijn opgepakt omdat ze betrokken zouden zijn bij WeLeakInfo.com, een webstek waarop gestolen inloggegevens te koop zijn.

Volgens de politie bood de stek ongeveer 12 miljard gestolen inlognamen en wachtwoorden te koop aan. De FBI, heeft de stek uit de lucht gehaald. Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten werken samen bij het onderzoek. Er zijn twee woningen doorzocht. Daar zou professionele apparatuur zijn aangetroffen die nodig is voor de illegale handel in de illegaal verkregen informatie. WeLeakInfo verkocht abonnementen waarmee gestolen persoonsgegevens konden worden bekeken zoals e-@dressen en wachtwoorden.

10 000

De gegevens zouden afkomstig zijn uit meer dan 10 000 digitale inbraken. Gebruikers met een betaald abonnement konden onbeperkt door deze gegevens grasduinen. WeLeakInfo.com is lang niet de enige webstek die gestolen persoonsgegevens verkoopt, maar was wel één van de populairste, weet tv-station RTL.

Bron: de Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.