Op iPhone 11 staat locatiegebruik altijd aan

Locatiegebruik iPhone 11

Op iPhone 11 staat het locatiegebruik altijd aan

De digitale-beveiligingsdeskundige Brian Krebs ontdekte dat zijn nieuwe Appletelefoon (nr 11) zijn locatiegegevens gebruikte, zelfs als die voor een bepaalde toepassingen waren uitgezet. Dat zou te maken hebben met de mogelijkheden van de nieuwe iPhone 11 om bestanden te versturen naar toestellen in de buurt. Volgens Apple zouden de gegevens van de gebruiker veilig zijn. Er wordt naar een oplossing gezocht.
Krebs schakelde de toestemming om zijn locatie te gebruiken bij de toepassingen een voor een uit, maar dat bleek niet het gewenste effect te hebben. Hij nam contact op met Apple die hem verzekerde dat de gegevens van de gebruiker veilig waren. Het zou bij sommige toepassingen ook niet mogelijk zijn het gebruik van de locatie uit te schakelen. Dat geldt alleen voor de nieuwe iPhone 11, zo bleek hem.  Het zou iets te maken hebben met de U1-chip.

Die chip zorgt voor verbinding via ultrabreedband voor lokalisering op de korte afstand om, eventueel, bestanden over te dragen via AirDrop naar toestellen met ook zo’n chip. Daardoor valt de Applefoon dus altijd te traceren. Ook wil Apple de iPhone gebruiken om waardevolle zaken op te sporen als je die even uit het oog verloren bent, zoals je dat met Apple Tag zou kunnen doen.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.