Ontwikkelaars Facebook hadden ten onrechte toegang tot data

FAcebook en privacybeschermingVolgens Facebook hebben zo’n honderd ontwikkelaars van Facebookapplicaties ten onrechte toegang gehad tot gebruikersgegevens. Die toegangsbevoegdheid zou vorig jaar zijn beëindigd, maar de praktijk bleek anders.
De ontwikkelaars hadden toegang tot informatie van groepen. Die toegang zou sedert april vorig jaar zijn afgesloten, maar kennelijk was die maatregel niet effectief. Volgens Facebook hebben de laatste twee maanden ten minste elf ontwikkelaars toegang tot die ‘afgesloten’ gegevens gehad. De deur zou nu definitief in het slot zijn gegooid voor de ontwikkelaars. Volgens Facebook zijn er geen aanwijzingen dat er van die gegevens misbruik is gemaakt, maar het bedrijf heeft toch de ontwikkelaars verzocht die te vernietigen.
Het smoelenboek blijft het maar moeilijk vinden om zijn gebruikers afdoende veiligheid en privacy te bieden. Het netwerk heeft wereldwijd zo’n 2,4 miljard gebruikers. Facebook wist niet te vertellen over hoeveel gebruikers het deze keer ging. Ondanks al die veiligheids- en privacyproblemen blijft het Facebook financieel voor de wind gaan, overigens.

Bron: CNet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.