Er zijn al opladers met kwalijke progjes

iPhoneoplader

Een iPhone-oplader

Als je je oplader voor je telefoon vergeten bent dan lijkt het er op dat je er beter geen van iemand kan lenen. Er schijnen al kwalijke progjes op opladers gevonden te zijn.
Had vroeger ieder telefoonmerk zijn eigen oplader, tegenwoordig is daar enige ‘normalisering’ in gekomen. Dat betekent dat je wat makkelijker opladers van anderen kunt lenen als jij de jouwe bent vergeten. Daar schijn je mee te moeten oppassen. In een vraaggesprek met Forbes vertelt Charles Henderson van IBM dat dat allerminst veilig is (kan zijn).  Bijdehante types schijnen een manier gevonden te hebben elektronische circuitjes in de kabels van opladers aan te brengen waardoor ze het op te laden toestel kunnen besmetten met hun eigen code.
Tijdens het DEF CON-congres in Las Vegas liet een e-kraker die zicht tooide met de bijnaam MG zien hoe hij een Lightning-kabel (bedoeld voor de iPhone) had geprepareerd, waardoor hij via een iPod toegang kreeg tot een Mac-computer en het beheer daarvan kon overnemen. Met een commando kon MG het progje laten verdwijnen, waardoor het slachtoffer geen enkel idee had dat zijn rekentuigje was besmet.

Henderson waarschuwde ook je toestel niet op te laten bij publieke oplaadplaatsen op stations en vliegvelden’ tenminste als je daarbij niet je eigen oplader gebruikt. Je kunt niet weten welk gevaar er achter die aansluiting dreigt…. Ik zou zeggen: neem gewoon je eigen zonoplader mee, dan heb je daar allemaal geen problemen mee.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.