Amazon gaat je met droons in de gaten houden

Droon voor levering en bewaking: Prime Air

Prime Air-droon (afb: amazon.com)

De Amerikaanse winkelketen Amazon was, naar mijn weten, de eerste die aankondigde bestellingen met droons af te leveren. Destijds werd daar nog schamper over gedaan, maar het lijkt er op dat droonleveringen normaal zijn worden. Als die droons toch in je buurt rond vliegen, kunnen ze net zo goed ook een oogje in het zeil houden denkt de Amerikaanse webkruidenier. Tegen betaling, uiteraard.Dit alles heeft het persbureau Reuters afgeleid uit een in juni 2015 door Amazon gedeponeerd octrooi bij het Amerikaans octrooi- en merkenbureau (USPTO). Dat patent beschrijft een dienst, Prime Air gedoopt, die voorziet in bewaking via droons. Als je je op die dienst abonneert dan kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden, bijvoorbeeld dagelijkse controles of bewakingsvluchten tijdens een afwezigheid, meldt het bericht dat ik daarover lees in Futura-Sciences (ik kan me niet voorstellen dat dat in een patentomschrijving staat, maar ook daar weet ik weinig van; as).
In datzelfde patent wordt ook de mogelijkheid geopperd de camera maar een bepaald deel of object te laten observeren. De droons zouden zijn (moeten worden) uitgerust met nachtcamera’s en microfoons. Ook het verschijnen van de droon zou preventief moeten werken. Overigens mogen droons na zonsondergang volgens allerlei luchtvaartvoorschriften niet de lucht in.

Enkele maanden

Voorlopig heeft onze webkruidenier voor deze spionagedienst (bewakingsdienst) nog geen toestemming van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Amazon rekent er desalniettemin op binnen enkele maanden met zijn bewakingsdienst te kunnen beginnen.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.