Ingebroken! Tesla is een Model 3 kwijt aan krakers

Inbraak in systeem Tesla geslaagd

De prijs van een geslaagde inbraak

Het was een uitdaging: probeer in te breken in het elektronische systeem van een Tesla en als je daarin slaagt dan verdien je een Tesla Model 3. Dat zijn ze kwijt, die bluffers van de Amerikaanse autofabriek. Twee e-krakers slaagden tijdens de krakerswedstrijd Pwn2Own in de opdracht.
Het gebeurde allemaal tijdens een congres in Vancouver (Can), eind vorige week. Richard Zhu en Amat Cam van het team Fluoroacetate waren de enigen die een lek in het systeem vonden en konden inbreken in de internetverbinding. Ze stuurden een kort bericht. Dat was voldoende om een auto van 30 000 euro te verdienen.
Voor hun huzarenstukje gebruikten de twee krakers een fout van het type ‘just in time’ (geen idee wat dat is; as). Uiteindelijk was die demonstratie vooral symbolisch. De krakers mochten niet proberen het hele systeem over te nemen. Tesla heeft beloofd het lek zo snel mogelijk te dichten.

Het is interessant om te zien of bij een volgende kraakwedstrijd andere auto’s van ook andere merken aan de kraakproef zullen worden blootgesteld. Zhu en Cam beperken hun inbraakpogingen niet tot auto’s. Ze vonden al lekken in webprogramma’s en in Windows 10. Daarvoor incasseerden ze al ruim 350 000 dollar van het half miljoen dat beschikbaar was gesteld door de fabrikanten/makers.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.