Google zou je meer macht over je gegevens geven

Ach die goeie, ouwe Google. Dat bedrijfje heeft altijd het beste met zijn gebruikers/klanten voor. Is zelf gigantisch geworden door het doorverkopen van gebruikersgegevens, maar werpt zich nu op als beschermer van je persoonsgegevens door al te ‘hebberige’ toepassingen uit zijn winkel te gooien. Althans, dat belooft het bedrijf. Pas op als de vos (Google) de passie preekt.
Google gooit de komende weken toepassingen uit zijn Androidwinkel (Play Store) die sms- en belgegevens verzamelen van de telefooneigenaar, zo belooft het bedrijf. Het bericht van Google is een waarschuwing aan ontwikkelaars dat de toegang tot die gegevens op een telefoon wordt beperkt. Daarmee krijgt de gebruiker een klein beetje meer macht over het al of niet stelen van zijn persoonsgegevens en persoonlijke informatie.
De omslag van de zoekreus zou vorig jaar in gang zijn gezet na allerlei schandalen met het doorgeven/-verkopen/stelen van persoonsgegevens, waarbij vooral Facebook de kop van Jut was (maar verre van de enige die zich daaraan schuldige maakt(e)). Facebook zou toepontwikkelaars duidelijk hebben gemaakt dat ze rekening met het jongste beleid van Google dienen te houden.
Toepassingen kunnen met toestemming van Google wel toegang tot de bel- en sms-gegevens krijgen, maar naar het schijnt is het bedrijf daar veel minder scheutig mee dan in het verleden, volgens de Androidpolitie.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.