Aanbieder die massa-aanvallen faciliteerde van web gehaald

webstresser.org zou massa-aanvallen faciliterenIn een gezamenlijke actie van de Britse en Nederlandse politie met ondersteuning van Europol is aanbieder webstresser.org van het web gehaald en zijn de beheerders gearresteerd. Volgens politie was dat de grootste aanbieder die massa-aanvallen zou hebben gefaciliteerd. Massa-aanvallen zorgen er voor dat webstekken gericht kunnen worden stilgelegd door het creëren van massaal (nep)webbezoek.

Volgens Europol had webstresser.org 136 000 geregistreerde gebruikers en zou de de ‘uitvalsbasis’ zijn geweest voor zo’n viermiljoen aanvallen op banken, overheidsorganisaties en makers van computerspellen. “Vroeger moest je behoorlijk bedreven zijn in de webtechnologie om zo’n massa-aanval te kunnen uitvoeren, maar dat is niet meer zo”. stelt Europol. De gebruikers betaalden 15 euro per maand voor de diensten van de aanbieder en konden hun gang gaan. zo stelt Europol het voor.

Gearresteerd

De stekbeheerders werden gister gearresteerd in Groot-Brittannië, Canada en Kroatië. De illegale dienst werd gesloten en de apparatuur in beslag genomen in Nederland, de VS en Duitsland. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse politie, Gert Ras, is de actie een duidelijk signaal aan soortgelijke illegale dienstverleners. “Doe het niet. We achterhalen de dienst die je gebruikt, onthullen je identiteit, brengen je voor de rechter en de slachtoffers mogen hun schade op je verhalen”. zei Ras.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.