Uit nieuw onderzoek blijkt dat ouders vaak volg- of andere technieken gebruiken om een ‘oog’ op het doen en laten van hun kinderen te houden. Ze doen dat vaker dan hun kinderen denken.
Kinderen denken vaak dat ze veel beter met digitale middelen kunnen omgaan dan hun ouders en vaak is dat ook wel zo, maar vlak die ouwelui toch maar even niet uit. Gesprekken van Common Sense Media en Survey Monkey onder 884 tieners (14 tot 17) en 3282 ouders (niet noodzakelijkerwijs van de 884) zouden er op wijzen dat heel wat ouders graag de digitale vinger aan de pols houden. Het bleek ook dat beide groepen wat dat betreft beide groepen een niet erg accuraat beeld van elkaar hebben.
26% van de ouders zijn zelfs regelrechte spionnen. Die zeiden volg- of andere technologie zoals toetsloggers te gebruiken om aan de weet te komen wat hun kinderen op het web doen. 15% van de tieners dacht dat hun ouders tot zoiets in staat zouden zijn. 52% van de ouders was ervan overtuigd dat ze wisten wat hun tiener kroost op internet uitspookt. Van de tieners dacht 30% dat dat zo was.
Snapchat
Bijna eenderde van de ondervraagde ouders (29%) vindt het sociale medium Snapchat een groot gevaar. Dat komt waarschijnlijk omdat ze niet weten hoe dat medium werkt. Snap-baas Evan Spiegel zegt het allemaal wat makkelijker te gaan maken.
Zijn ouders dan toch digisulletjes? Dat geloof ik niet echt, maar het is wel zo dat 20% van de ondervraagde ouders zich geen zorgen maakt over het digitale gedrag van hun kinderen. Bestaat de oude generatiekloof dan toch nog steeds? Waarom zou die verdwijnen?
Bron: CNet