China zou WhatsApp blokkeren

Logo's Youtube WhatsApp Skype op telefoonHet lijkt er op dat China de berichtendienst WhatsApp heeft geblokkeerd. Dat is een streep door de rekening van WhatsApp-eigenaar Facebook. Meer dan 1 miljard mensen maken nu gebruik van die dienst, dat wil zeggen voor deze ‘ban’.


WhatsApp heeft zijn berichtenverkeer versleuteld. Daar fulmineren politiediensten tegen, ook in landen die als democratisch te boek staan, zoals de VS. En natuurlijk maakt dat het leven van een dictatuur zoals China erg lastig. Op zo’n versleuteld netwerk zouden de dissidenten (afwijkenden) wel eens ongestoord hun ondermijnende plannen en erger (voor het regime) ongepaste gedachten kunnen uitwisselen. China heeft al diverse diensten geblokkeerd zoals de zoekmachine van Google en Facebook.
China begon de blokkade vorige week woensdag, maar blokkeerde de zender maandag helemaal, aldus Nadim Kobeissi‏ van Symbolic Software. Dat bedrijf houdt de beschikbaarheid van dergelijke diensten in de gaten. WhatsApp wilde geen commentaar leveren.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.